Klose helpt Napoli een handje

Napoli is in de Italiaanse Serie A naast koploper Juventus gekomen door in eigen huis met 3-0 van Lazio te winnen.

De bezoekers leken een prima start te beleven: al na drie minuten lag de bal in het Napolitaanse doel. De arbiter wees naar de stip, maar kwam terug op z'n besluit omdat doelpuntenmaker Miroslav Klose erkende zijn hand te hebben gebruikt. In het vervolg was Edinson Cavani de grote man met drie treffers. De Uruguayaan miste vervolgens ook nog eens een penalty.

Milanees herstel

AC Milan won met 2-0 van Cagliari. Stephan El Shaarawy zorgde voor de eerste treffers die de club dit seizoen in Milaan wist te maken. Bij de thuisclub, dat zondag nog bij Udine z'n derde competitienederlaag leed, stonden Nigel de Jong en Urby Emanuelson in de basis.

Ook Internazionale herstelde zich van een pijnlijke nederlaag op eigen veld tegen hekkensluiter Siena. Bij Chievo Verona werd met 2-0 gewonnen door doelpunten van Alvaro Pereira en Antonio Cassano. Wesley Sneijder moest al na 26 minuten met een blessure naar de kant.