NOS VoetbalAangepast

Ajax schakelt Utrecht uit

Ajax is doorgedrongen tot de derde ronde van de beker door angstgegner FC Utrecht te verslaan: 0-3.

De thuisploeg wilde er een mooi feestje van maken met vuurwerk, lasers, dj's en een spannende pot voetbal. Ajax werkte echter niet mee door binnen vijftien minuten al voor te staan: 0-2. Tobias Sana opende de score en even later speelde hij Ryan Babel vrij, die soepel doelman Robin Ruiter omspeelde.

Utrecht kreeg daarop enkele kansen, maar toen Christian Eriksen na rust de 0-3 in het net knalde, was het feest voorgoed voorbij.

Nijhuis staakt duel

Arbiter Bas Nijhuis staakte het duel een kwartier vanwege discriminerende spreekkoren en op het speelveld gegooide voorwerpen. Na de hervatting werd het laatste halfuur plichtmatig uitgespeeld.

"Dit ging echt te ver. Even afkoelen dacht ik", keek Nijhuis terug op zijn beslissing om na een uur de kleedkamer op te zoeken. "Ik ben naar binnen gegaan en heb de competitieleider gebeld. Die vertelde me dat ik moest kijken of de wedstrijd door kon gaan. De leiding van FC Utrecht verzekerde me op een gegeven moment dat het veilig was. Dat vond ik ook."

"Ik schaam me"

Wilco van Schaik, directeur van FC Utrecht, baalde ervan dat een deel van de aanhang van zijn club het bekerduel verstoorde. "Ik neem daar afstand van. Dit valt niet goed te praten. Ja, ik schaam me daar voor."

"Ik werk nu een jaar hier en verbaas me wat er allemaal rond zo'n wedstrijd met Ajax moet gebeuren. Begrijp me niet verkeerd, het lag nu echt aan onze fans. Maar misschien is het toch maar beter om geen fans van Ajax meer toe te laten. Ze maken hier kennelijk veel los."

Van Schaik besefte dat hij natuurlijk eigenlijk een deel van zijn eigen aanhang zou moeten bestraffen. "Maar het is moeilijk om ze allemaal een stadionverbod te geven. Het ging inderdaad niet om tien personen. Ik baal hier echt van. We kijken wat we nu kunnen gaan doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl