NOS NieuwsAangepast

Politiebond opent meldpunt Haren

De politiebond ACP heeft op zijn website een meldpunt geopend voor politiemensen die vorige week in Haren zijn ingezet. De bond wil zo inventariseren wat er bij de politie fout is gegaan.

"Er zijn collega's die vinden dat het is misgegaan. Bijvoorbeeld op het gebied van de communicatie, de bereikbaarheid en de instructies. Daar is onder politiemensen veel om te doen. De gebeurtenissen hebben een grote impact op de betrokkenen. Sommigen hebben alles moeten doen om hun vege lijf te redden'', zegt ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp.

Volgens Van de Kamp hebben politiemensen zelf verzocht om hun verhaal te mogen doen bij zijn bond. "Daarom gaan wij nu inventariseren wat er is mis gegaan en roepen alle politiemensen, ook die van buiten Groningen, die daar zijn geweest op te melden wat ze hebben gezien. Want we willen weten hoe de politieorganisatie heeft gefunctioneerd'', stelt Van de Kamp.

Aangifte

De resultaten van de inventarisatie zal de ACP delen met de commissie-Cohen, die de gebeurtenissen in Haren onderzoekt. De gegevens worden wel geanonimiseerd.

Eerder vandaag kondigden twee journalisten van regionale omroepen aan dat ze aangifte gaan doen tegen de politie. Ze zouden door ME'ers zijn getrapt en naar de grond gewerkt. De verslaggevers voelen zich ernstig belemmerd bij het doen van hun werk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl