NOS NieuwsAangepast

Kamer wil uitleg over Amelisweerd

De Tweede Kamer wil opheldering van demissionair minister Schultz van Infrastructuur over haar voornemen de A27 door Amelisweerd te verbreden.

Schultz stuurde de regio Utrecht tot woede van de gemeente Utrecht eerder deze week een brief. Daarin schrijft zij het stuk weg tussen Lunetten en Rijnsweerd tot twee keer zeven rijstroken te willen verbreden.

Beste oplossing

Volgens minister Schultz is dit de beste oplossing om de doorstroming en veiligheid te verbeteren. Over een lengte van 250 meter krijgt de weg een dak, waarop nieuwe bomen kunnen worden geplant.

Ook wordt er 15 miljoen uitgetrokken onder meer voor geluidswallen.

Alternatieven

Volgens de gemeente Utrecht is het opgeven van Amelisweerd niet nodig en moet er beter gekeken worden naar andere oplossingen. Volgens het ministerie van Infrastructuur is de keuze van Schultz een uitwerking van eerdere besluitvorming in de kamer.

Een woordvoerder wijst erop dat de Kamer voor de zomer nog een motie heeft aangenomen waarin Schultz wordt opgeroepen om snel een besluit te nemen. Maar PvdA, GroenLinks, D66, ChristenUnie, SP en Partij voor de Dieren zijn daar niet zeker van en willen opheldering.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl