NOS NieuwsAangepast

Doorzoeking chemiebedrijf Limburg

De recherche heeft het terrein van een chemisch bedrijf in Limburg doorzocht. Edelchemie in Panheel zou volgens justitie grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen hebben opgeslagen, zonder maatregelen te nemen om het milieu te beschermen.

Ook had het bedrijf geen vergunning voor de opslag van de stoffen. Bij het huis van de directeur heeft de politie spullen in beslag genomen. Het is onduidelijk wat er in zijn huis is gevonden.

Bassins

Het bedrijventerrein van Edelchemie ligt vlakbij een waterwingebied. Volgens justitie lagen er stoffen als gips, latex en vulkanisch glas opgeslagen.

Justitie zegt dat de stoffen op een dusdanige manier waren opgeslagen, dat de directeur had kunnen weten dat het tot bodemverontreiniging zou leiden. Ook stonden er bassins die niet waren afgedekt. Volgens justitie konden de afvalstoffen bij hevige regenval in de bodem terechtkomen.

Edelchemie had tot 2004 een vergunning om gevaarlijke afvalstoffen te verwerken. Daarna werd een nieuwe vergunning aangevraagd, maar die is door de provincie Limburg niet verleend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl