NOS NieuwsAangepast

Advertentie tegen plofkip in kranten

Wakker Dier waarschuwt met een advertentie in ochtendkranten voor 'plofkippen' bij Jumbo. De stichting reageert op een aanbieding van de supermarkt van afgelopen week, die volgens Wakker Dier "de laagste vleesstunt ooit" was.

Wakker Dier hoopt dat klanten van Jumbo voortaan diervriendelijker boodschappen doen, bijvoorbeeld bij een andere supermarkt. "Het is onbegrijpelijk dat Jumbo nog steeds stunt met plofkippen. Daarmee geeft Jumbo dit dier, dat al een rotleven heeft, nog een extra schop na", zegt een woordvoerder.

De stichting heeft de advertentie gepubliceerd toen de 'weekknaller' van Jumbo niet meer geldig was. De actiegroep zegt hiervoor gekozen te hebben om te voorkomen dat mensen die er anders over denken, in de verleiding komen om de aanbieding alsnog aan te schaffen.

Aanbieding

De advertentie staat vandaag in de Volkskrant, Trouw, Metro, Het Parool en het AD. Wakker Dier heeft niet geadverteerd in De Telegraaf, omdat "de boodschap bij de doelgroep van de krant het minst aansluit".

Supermarkten hebben afgelopen zomer afgesproken de extreem goedkope kip in de toekomst niet meer aan te bieden. Ze gaan alleen nog vlees inkopen dat voldoet aan strengere eisen op het gebied van milieu, dierenwelzijn en het gebruik van antibiotica.

Volgens Wakker Dier gebeurt dit nu nog te weinig. "Jumbo blijft gewoon plofkip verkopen. Sterker nog, ze gooien het in de aanbieding om de verkoop extra te stimuleren", zegt de woordvoerder van Wakker Dier.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl