NOS NieuwsAangepast

Serieverkrachter Almere vluchtte

Een 18-jarige man die twee jaar geleden in Almere enkele vrouwen aanrandde en verkrachtte, is vorige week een paar dagen op vrije voeten geweest. Hij was aan zijn begeleiders ontsnapt.

Volgens de Telegraaf wist Lesley J. in het ziekenhuis aan zijn bewaker te ontsnappen. De man zou er worden onderzocht aan een botsplinter in zijn been.

Gevaarlijk

J. wordt in rapporten gevaarlijk en onberekenbaar genoemd. Toch heeft het Openbaar Ministerie de ontsnapping vorige week niet bekendgemaakt. Het was niet in het belang van de opsporing, zegt het OM, en de voortvluchtige man had bij onmiddellijke bekendmaking in de media gekke dingen kunnen doen.

Wel zijn de slachtoffers van de man en de burgemeesters van Almere en Lelystad meteen gewaarschuwd. Het is niet bekend waar J. tijdens zijn ontsnapping verbleef. Hij meldde zich zondag zelf weer bij de jeugdinrichting waar hij gevangen zat.

Jeugddetentie

De verkrachter werd in 2010 veroordeeld tot vijftien maanden jeugddetentie en jeugd-tbs voor vier gevallen van verkrachting en aanranding.

Hij benaderde zijn slachtoffers vanaf zijn scooter. Hij sloeg en schopte hen tot ze neervielen. Ook sloeg hij een meisje met een baksteen. De delicten veroorzaakten grote onrust in Almere.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl