NOS NieuwsAangepast

CNN gebruikt dagboek Stevens

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft scherpe kritiek geuit op nieuwszender CNN, omdat de zender informatie uit het dagboek van de in Libië gedode ambassadeur Christopher Stevens heeft gebruikt. CNN zou dit tegen de wil van de familie van Stevens hebben gedaan.

Volgens een woordvoerder van het ministerie heeft CNN het dagboek meegenomen van de plek in Benghazi waar de ambassadeur samen met drie andere Amerikanen werd gedood op 11 september.

"Hoe haal je het in je hoofd een dagboek mee te nemen van een plaats delict, het vervolgens te lezen en rond te sturen aan de hele redactie, en dan als iedereen het heeft gelezen pas de autoriteiten te waarschuwen?", zegt de woordvoerder.

Familie

Medewerkers van de Amerikaanse nieuwszender zouden meermaals aan de familie van Stevens hebben gevraagd of ze het dagboek mochten gebruiken. De familie liet weten er eerst zelf kennis van te willen nemen.

CNN zegt in een verklaring dat het in eerste instantie niet over het dagboek wilde berichten uit respect voor de familie. "Maar er werden dingen aangeroerd in het boek die volledige openheid verdienden".

Volgens CNN wordt duidelijk uit het dagboek dat er al dreiging was voorafgaand aan de aanval in Benghazi. Dat roept volgens de zender vragen op over de bescherming van Stevens en zijn collega's. "Misschien is de echte vraag wel: waarom valt Buitenlandse Zaken de boodschapper aan?", laat de zender weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl