Twente laat Hannover ontsnappen

FC Twente heeft zijn eerste wedstrijd in groep L van de Europa League niet kunnen winnen. Tegen Hannover 96 werd op knullige wijze een 2-0 voorsprong uit handen gegeven: 2-2.

Twente kende een vliegende start. Al in de eerste minuut schoot Luc Castaignos in het zijnet en zes minuten later lag de bal in het doel; na een mooie steekbal van Nacer Chadli gleed Willem Jansen de 1-0 binnen.

En de thuisploeg wilde meer. Met knap verzorgd voetbal werd Hannover bij tijd en wijle dolgedraaid en dat leverde een aantal kansen op. Vooral Dusan Tadic stichtte vaak en veel gevaar, maar hij nam op het moment supreme nogal eens de verkeerde beslissing.

Hannover krijgt hulp van Twente

Na rust was het heilige vuur weg. Twente bleef echter de betere ploeg en werd zowaar een handje geholpen. Chadli schoot een vrije trap in de muur, maar via een Hannoveraanse elleboog zeilde de bal in het doel.

De buit leek binnen, waarop FC Twente de teugels liet vieren. Hannover kon zelf weinig uitrichten, maar kreeg ook ineens hulp. Na een gesmoord schot had Artur Sobiech plots de hoek voor het uitkiezen. Met een eigen doelpunt zorgde Peter Wisgerhof wat later zelfs voor de gelijkmaker.

Twente kreeg vervolgens genoeg kansen om te winnen. Castaignos had echter zijn dag niet en miste tot drie keer toe een opgelegde kans.

Levante opent met zege

In dezelfde groep L tekende Levante wel voor een zege. De Spaanse club rekende voor eigen publiek af met Helsingborgs: 1-0. Oud-Ajacied Juanfran maakte in de veertigste minuut het enige doelpunt. Bij de Zweedse bezoekers deed ex-Spartaan Rachid Bouaouzan de laatste twintig minuten mee.

Twente gaat op 4 oktober op bezoek bij Helsingborgs.