Liverpool wint doelpuntenfestijn

Young Boys en Liverpool hebben op de eerste speeldag van de groepsfase van de Europa League voor het enerverendste duel van de avond gezorgd. De Engelsen wonnen in groep A in Bern met 3-5 na een 3-2 achterstand.

Oussama Assaidi (oud-sc Heerenveen) was een van de debutanten bij Liverpool, waar nogal wat basisspelers rust kregen. De tweede keus toonde zich trefzeker; zo maakte Andre Wisdom de 2-1 en de net ingevallen Jonjo Shelvey in de slotfase de 4-3 en de 5-3. Bij Young Boys kopte Juhani Ojala in eigen doel (0-1), maar later ook in het Engelse (2-2).

In dezelfde groep kwamen Udinese en het Russische Anzji van Guus Hiddink niet verder dan 1-1 in Udine.

Atlético opent met winst

Titelhouder Atlético Madrid opende in groep B met een 0-3 zege bij Hapoel Tel Aviv. Cristian Rodríguez, Diego Costa en Raúl García tekenden voor de Spaanse doelpunten.

Inter speelt gelijk

Internazionale pakte in Milaan op de valreep een punt tegen Roebin Kazan. In blessuretijd maakte Yuto Nagatomo de 2-2 voor Inter, dat zonder Wesley Sneijder speelde.

Roebin kwam op 1-0 door Alexander Ryazantsev, die uit de rebound scoorde nadat Samir Handanovic de penalty van Bebars Natsjo had gestopt. Voor de rust herstelde Marko Livaja de balans, maar ondanks een overwicht van Inter zette Salomón Rondón de Russen in de slotfase op 2-1. Nagatomo redde in de extra tijd met een volley een punt voor de Russen.