NOS VoetbalAangepast

Advocaat: "Ben erg teleurgesteld"

"Totaal onnodig", foeterde PSV-trainer Dick Advocaat na de 2-0 nederlaag van zijn ploeg bij Dnjepr Dnjepropetrovsk in de Europa League. "Ik ben erg teleurgesteld met deze uitslag.''

"De eerste vijftig minuten hebben we de wedstrijd gecontroleerd, zonder zelf echte kansen te creëren. Als je dat zo kan doen in een uitwedstrijd, hoop je dat je voorin het verschil kan maken. Maar op dat moment scoort de tegenstander. Of eigenlijk maken wij zelf de doelpunten, het waren geen uitgespeelde kansen."

De eerste tegentreffer kwam voort uit een inschattingsfout van Timothy Derijck, de tweede was een eigen doelpunt van Atiba Hutchinson. "Niet iedereen is in de beste vorm, dat is duidelijk."

Waterman onder de lat

Het werd daardoor geen aangename avond voor Boy Waterman, die van Advocaat de voorkeur had gekregen boven de Poolse international Przemyslaw Tyton, tot dusver de eerste doelman bij PSV. "Ik ben blij dat ik weer heb gespeeld. Ik had woensdag al wel een seintje gekregen dat ik me moest voorbereiden. Bij de bespreking hoorde ik dat ik zou spelen. Dit is wel het doel waarvoor ik naar PSV ben gekomen."

Maar de sluitpost kwam van een koude kermis thuis en kon niet met tevredenheid terugkijken op het Europese duel. "Nee, want we verliezen met 2-0. Ik reken verder op niks. Ik doe gewoon mijn ding en moet het op de trainingen en in wedstrijden laten zien."

Terug naar de basis

Kevin Strootman besefte maar al te goed waar het fout was gegaan tegen een toch geenszins indrukwekkend Dnjepr Dnjepropetrovsk. "We hebben deze nederlaag aan onszelf te wijten. Zij scoren twee keer door onze fouten."

De 2-0 mocht de middenvelder, die na het uitvallen van Jetro Willems op de linksbackplaats terechtkwam, zichzelf aanrekenen. "Ik mag die bal daar niet zo makkelijk verliezen. Natuurlijk reken ik dat mezelf aan. We creëerden zelf bijna niks, maar gaven ook geen kansen weg. Tot we in de tweede helft ineens twee doelpunten weggeven. Zij profiteerden van onze fouten."

Aanvoerder Mark van Bommel schaarde zich achter die woorden. "Het valt niet goed te praten dat we hier verliezen. Maar als je zelf niks kunt creëren, moet je er hier in ieder geval een gelijkspel uit slepen. We zullen terug moeten naar de basis en dat is hard werken, de mouwen opstropen. Dan komt het goede voetbal vaak vanzelf."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl