NOS NieuwsAangepast

Onafhankelijk Toneel stopt ermee

Het Onafhankelijk Toneel heft zichzelf op per 1 januari 2013. Het Rotterdamse gezelschap heeft dat besloten omdat de subsidie ophoudt.

Het Onafhankelijk Toneel, dat bestaat uit het O.T. Theater en Opera O.T., krijgt geen geld meer van de gemeente Rotterdam. Ondanks een positief advies van het Fonds voor de Podiumkunsten kan ook het rijk niet bijspringen, omdat de subsidiepot leeg is.

Het is het Onafhankelijk Toneel niet gelukt om partners te vinden om mee samen te werken en de lasten te delen. Volgens zakelijk leider Corry Prinsen is dat deels de schuld van de gemeente, die actief gezelschappen aan elkaar koppelde maar het Onafhankelijk Toneel passeerde.

Bijna 40 jaar

Bij het gezelschap werkten eerder dit jaar nog 21 mensen. Een deel van hen heeft al ander werk gevonden, van sommigen loopt het contract af. Uiteindelijk moeten acht medewerkers met een vast contract worden ontslagen.

Het Onafhankelijk Toneel heeft bijna 40 jaar bestaan en heeft in die tijd meer dan 170 verschillende dans-, theater- en operavoorstellingen gemaakt, die in binnen- en buitenland werden opgevoerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl