NOS NieuwsAangepast

Sein brand meester Venlo gegeven

De brandweer heeft de brand bij een groot recyclingbedrijf op een industrieterrein in Blerick bij Venlo onder controle. Rond vier uur werd het sein brand meester gegeven.

De brand woedde dicht bij de Floriade. Vanwege de rookontwikkeling werd een groot deel van het terrein ontruimd. Veel bezoekers vertrokken daarop uit eigen beweging. Rond half vijf besloot de directie de Floriade vervroegd te sluiten.

Reststoffen

Het terrein van recyclingbedrijf Collin is 7 hectare groot. Het bedrijf verwerkt allerlei reststoffen, variërend van papier en hout tot metaal en kunststoffen. De brand ontstond in een buitenopslag, waar lege inktcartridges liggen.

De themavelden 3, 4 en 5 van de Floriade werden uit voorzorg ontruimd. Dat deel van de tentoonstelling ligt het dichtst bij het industrieterrein. Ook werden de beeldbepalende witte toren en de kabelbaan gesloten.

De rook trok over de snelweg A67. Ook in de binnenstad van Venlo was de rookpluim goed te zien. De brandweer heeft metingen verricht. Voor zover bekend zijn er geen schadelijke stoffen vrijgekomen.

Geen gevaar

Morgen gaat de hele Floriade weer open. Het park laat weten dat er geen gevaar is geweest voor de bezoekers. Iedereen die vandaag op de Floriade was, kan zijn kaartje tot 7 oktober gebruiken om nog een keer te gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl