NOS NieuwsAangepast

Veel klachten over politie-uniform

De Nederlandse Politiebond NPB trekt aan de bel over de problemen met de levering van nieuwe politiekleding. Bij het meldpunt kleding van de NPB zijn de afgelopen tijd veel klachten binnengekomen over de levertijd van nieuwe uniformen en andere kledingstukken. Daardoor moeten veel politiemensen in oude of kapotte kleding rondlopen.

Sinds eind juli kreeg de bond bijna 200 klachten. Aanstaande maandag overlegt de bond met de verantwoordelijke afdeling over de kledinglevering.

Aspiranten kregen hun uniform niet compleet voor ze aan de opleiding begonnen en andere politiemensen moesten zelf knopen aanzetten of andere reparaties uitvoeren. Ook zijn er veel agenten die nog maar één goede broek hadden en daardoor nauwelijks kans zagen die te wassen. Anderen hebben de hele zomer in hun warme winterbroek gelopen.

'Broek valt uit elkaar'

De wachttijd voor een nieuwe broek liep op tot tien maanden. "Ik heb nog maar één pantalon en die draag ik dagelijks", meldt een agent. "Ik durf hem niet meer te wassen, want er zit op de plek van het holster al een gat van twee centimeter in en ik ben bang dat hij definitief uit elkaar valt als ik hem was."

De problemen ontstonden toen de leverancier van de pantalons failliet ging. Inmiddels is via een nieuwe leverancier een zending van 56.000 pantalons binnen, zodat de hoogste nood bij deze kledingstukken voorbij is. Volgens de politie is daarmee het grootste probleem opgelost.

Klachten over een gebrek aan overhemden, motorpakken, windstoppers en pakken voor hondengeleiders blijven binnenkomen. Ook zijn er geen strepen op voorraad voor de rang van hoofdagent en brigadier.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl