NOS NieuwsAangepast

School ontruimd na melding wapen

In Zoetermeer is een gedeelte van een school ontruimd na een melding dat een leerling een vuurwapen bij zich zou hebben. De leerlingen in een bijgebouw van het Oranje Nassau College mochten na ondervraging per groepje naar buiten.

De ontruiming begon rond 14.00 uur vanmiddag. De omgeving werd afgezet en er hing korte tijd een politiehelikopter boven de school. Politieagenten in kogelwerende vesten onderzochten de melding en praatten met de leerlingen. Iedereen die naar buiten ging, werd gefouilleerd.

Toen alle leerlingen naar buiten waren, doorzocht de politie het gebouw met speurhonden. Er werd geen wapen gevonden. Morgen wordt er weer gewoon lesgegeven.

Dreiging

De school liet via Twitter weten dat er geen gevaarlijke situatie was. In een ander deel van het gebouw gingen de lessen gewoon door. Een aantal ouders was de school ingegaan, zodat de politie hen kon spreken.

Een andere locatie van dezelfde school werd een jaar geleden gesloten omdat iemand via internet had gedreigd twee leerlingen dood te schieten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl