NOS NieuwsAangepast

Ook 'islam-satire' in Duits blad

Het Duitse satirische tijdschrift Titanic komt volgende week met een speciale islam-editie. Op de voorpagina staat voormalig presidentsvrouw Bettina Wulff met een islamitische krijger, die schijnbaar de profeet Mohammed moet voorstellen.

De tekst bij de afbeelding luidt: "Het Westen in oproer: Bettina Wulff draait Mohammed-film!". Het blad zegt met het nummer te willen waarschuwen voor slechtgemaakte "spotfilms". Ook wil Titanic waarschuwen voor "afgeserveerde prominenten" die zich met hun kritiek op de anti-islamfilm 'Innocence of Muslims' proberen te profileren.

Urinevlek

Titanic zorgde met de juli-editie al voor ophef door de paus af te beelden met een urinevlek in zijn kleding. Bij de foto stond: "Het lek is gevonden", een verwijzing naar het schandaal over het lekken van geheime pauselijke documenten naar de Italiaanse pers. Het Vaticaan trok uiteindelijk een rechtszaak tegen het blad in.

Het Franse satirische blad Charlie Hebdo veroorzaakte deze week ophef met een reeks cartoons van de profeet Mohammed. Het kantoor van het blad in Parijs moest worden bewaakt en Frankrijk besloot de beveiliging van ambassades op te voeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl