NOS VoetbalAangepast

Twente hecht veel waarde aan EL

Een van de grote verrassingen in de Bundesliga. De laatste jaren flink gegroeid als team. Gevaarlijk in de omschakeling en fysiek sterk. FC Twente is gewaarschuwd voor Hannover 96, de eerste tegenstander in de groepsfase van de Europa League.

Trainer Steve McClaren weet dat het niet makkelijk gaat worden, maar acht zijn ploeg niet kansloos in de Grolsch Veste. "We hebben vaker gewonnen van grote ploegen. En dit zijn de wedstrijden waar de spelers het voor doen. We hebben niet voor niets al die kwalificatiewedstrijden gespeeld, dus gaan ervan genieten."

Negende Europese wedstrijd

Voor FC Twente begon het seizoen al vroeg met een kwalificatiewedstrijd in Andorra en dus speelt de ploeg alweer zijn negende Europese wedstrijd. Middenvelder Wout Brama geeft aan dat de Europa League bij Twente hoog wordt aangeslagen. "Natuurlijk willen we het liefst eerste worden in de competitie. Maar ook in de Europa League willen we heel ver komen. We hebben niet voor niets zo hard gestreden om in de groepsfase terecht te komen."

McClaren put moed uit de eerdere wedstrijden die Twente dit seizoen speelde. "Tegen Bursaspor hebben wij getoond met grote druk om te kunnen gaan. Die druk zal er morgenavond ook zijn. Als we in de poulefase alle thuiswedstrijden weten te winnen, zijn we al heel ver. Daartoe moeten we in staat zijn."

Twente moet het tegen de huidige nummer drie van de Bundesliga wel doen zonder de geblesseerden Dmitri Boelykin, Andreas Bjelland, Nacer Chadli en Leroy Fer. Naar verwachting start Nacer Chadli voor het eerst na zijn bovenbeenblessure weer in de basis.

Waterman voor Tyton

PSV begint zijn Europa League-campagne in Dnjepropetrovsk, onder toeziend oog van zo'n 31.000 Oekraïners en maar liefst elf PSV-supporters.

Trainer Dick Advocaat, die de laatste tijd vaak verraste met zijn opstellingen, heeft doelman Przemyslaw Tyton buiten de basis te gelaten en verrassend de voorkeur gegeven aan Boy Waterman. "De ene keeper heeft niet kunnen overtuigen, daarom krijgt de andere nu een kans", lichtte de gelouterde trainer de wissel toe. "En als die goed speelt, haal ik hem er niet zo snel weer uit."

Dries Mertens stelde zondag ernstig teleur tegen FC Utrecht, maar krijgt in Oekraïne een kans zich te revancheren. Dat geldt niet voor Tim Matavz, die voorin vervangen wordt door Luciano Narsingh. Daardoor verhuist Jeremain Lens naar de spits.

Achterin moet Advocaat noodgedwongen zijn basisopstelling aanpassen, want Wilfred Bouma is achtergebleven in Eindhoven vanwege een voetblessure. Timothy Derijck neemt in de met 31.000 toeschouwers uitverkochte Dnipro Arena de plaats in van de routinier.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl