NOS NieuwsAangepast

Nieuwe consumentenbank: Knab

Voor het eerst in lange tijd krijgt Nederland er een consumentenbank bij: Knab. Het is een dochter van Aegon. De naam is een omdraaiing van het woord bank. Sinds DSB is er geen nieuwe bank meer geweest die niet alleen spaarrekeningen, maar ook betaalrekeningen en andere bancaire diensten aanbood.

De nieuwe bank krijgt geen filialen. Klanten kunnen al hun bankzaken regelen via de site en een smartphone-app.

Rood

Oprichter en directeur René Frijters zegt dat bij zijn bank de belangen van de klant voorop staan. Als voorbeeld noemt hij de optie dat er automatisch geld van de spaarrekening naar de betaalrekening van een klant wordt overgemaakt zodra die rood komt te staan.

Daardoor loopt de bank wel rente-inkomsten op rood staan mis, maar Frijters zegt dat dat past binnen het businessmodel van de bank. Hij verwacht dat klanten voor zulke dienstverlening ook bereid zijn meer te betalen.

Een rekening bij Knab kost 15 euro per maand. Dat is flink meer dan bij andere banken. Een basispakket bij ING kost bijvoorbeeld 3,75 euro per kwartaal.

Alex

Oprichter Frijters werkt al langer in de financiële wereld. Zo was hij een van de oprichters van beleggingsbank Alex en is hij ook werkzaam geweest bij DSB-bank.

Hij benadrukt dat hij maar kort bij DSB werkte, nog geen honderd dagen. Hij zegt bij DSB weg te zijn gegaan omdat hij zich daar beperkt voelde en niet kon doen wat hij van plan was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl