NOS NieuwsAangepast

'Australië houdt visum Wilders op'

Een Australische anti-islamgroep beschuldigt de Australische regering ervan de komst van Geert Wilders op te houden. Wilders heeft drie weken geleden een visumaanvraag ingediend voor een serie lezingen, maar het verzoek is nog niet goedgekeurd.

Wilders wil Australië bezoeken van 12 tot 21 oktober.

De Q Society, die Wilders heeft uitgenodigd, zegt dat er geen reden is om Wilders geen visum toe te kennen, omdat hij uit een bevriend democratisch land komt.

Rellen

Afgelopen week waren er in Sydney rellen met demonstranten tegen de anti-islam film 'Innocence of Muslims'. De Labor-regering is mogelijk bang dat de komst van Wilders kan leiden tot meer onrust.

Minister van Immigratie Chris Bowen zegt dat er nog geen beslissing over een visum voor Wilders is genomen. Volgens hem is het een ingewikkelde kwestie en duurt het beoordelen van een visumverzoek in zulke gevallen wel vaker lang.

Het Groene parlementslid Richard Di Natale zegt dat Wilders' opvattingen in Australië niet welkom zijn, maar dat de regering hem toch geen visum moet weigeren, omdat er anders een held van hem wordt gemaakt.

Groot-Brittannië

In 2009 werd Wilders de toegang ontzegd tot Groot-Brittannië. Dat besluit vocht Wilders met succes aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl