Anderlecht houdt stand bij Milan

Het Anderlecht van coach John van den Brom en back Bram Nuytinck is op de eerste speeldag van de Champions League knap overeind gebleven bij AC Milan.

De Italianen, die met Nigel de Jong en Urby Emanuelson in de basis begonnen, kwamen in eigen huis niet verder dan 0-0.

Málaga boekte in Spanje een imponerende 3-0 overwinning op FC Zenit. Isco was de grote man bij de thuisploeg met twee treffers.

De pas twintigjarige middenvelder opende de score met een knappe krul in de verre hoek, waarna Javier Saviola er met een intikker nog voor rust 2-0 van maakte. Zenit kwam tussendoor niet verder dan een pegel op de lat van Hulk. In de slotfase schoot Isco de bal nog even in de kruising.

Huntelaar schenkt Schalke overwinning

Huub Stevens' Schalke 04 heeft in de Champions League zijn eerste groepsduel gewonnen bij Olympiakos Piraeus: 2-1.

Höwedes kopte Schalke kort voor rust op 1-0 uit een hoekschop van Jefferson Farfán, waarna Djamel Abdoun na de pauze gelijkmaakte na een moment van Griekse onachtzaamheid. Amper een minuut later maakte Huntelaar al de 2-1 met een schot via de paal, die hem kort daarna minder gunstig gezind was; hij trof de staander vanaf de stip.

Arsenal begon in dezelfde groep ook met een uitzege. Het won bij Montpellier met 2-1. Younes Belhanda zette de Fransen met een 'Panenka-penalty' op 1-0, maar voor rust hadden de Engelsen het tij al gekeerd via Lukas Podolski en Gervinho.

Sterke start Paris SG en Porto

In groep B kende Paris Saint-Germain een droomstart. In Parijs, waar Gregory Van der Wiel vanaf de tribune moest toekijken, won het met 3-1 van Dinamo Kiev.

De voor de pauze oppermachtige Fransen leidden bij rust met 3-0. Zlatan Ibrahimovic trof doel vanaf de stip, Thiago Silva strafte pover verdedigen af en oud-PSV'er Alex schoot hard raak uit een hoekschop van Clément Chantome. Pas in de slotfase deed Miguel Veloso wat terug met een fraai gekruld schot.

In dezelfde groep won FC Porto met 2-0 bij Dinamo Zagreb. Lucho Gonzalez scoorde voor de rust nadat doelman Ivan Kelava een voorzet niet goed had verwerkt. Kort voor tijd bepaalde Steven Defour de eindstand door de bal subtiel over Kelava heen te wippen.