NOS VoetbalAangepast

Borussia velt Ajax in slotfase

Ajax heeft zijn eerste duel in groep D van de Champions League verloren.

In Dortmund hield Ajax lang stand tegen Borussia, maar in de slotfase kreeg het toch nog een treffer om de oren: 1-0.

De Amsterdammers lieten het initiatief aan Borussia, maar een Duitse stormloop bleef uit. Ajax oogde vooral achterin onrustig, maar wist, met het nodige geluk en dankzij de reflexen van Kenneth Vermeer, schadevrij de rust te halen.

De beste kansen waren zelfs voor Ajax. Ilkay Gündogan leverde in bij Ryan Babel, die de bal bij Christian Eriksen bezorgde; de Deen wist Roman Weidenfeller echter niet te passeren. En na een half uur hield de doelman ook de ontsnapte Derk Boerrigter van een goal af.

Uitblinker Vermeer stopt penalty

Pal na rust kreeg Ajax kansen via Babel, Siem de Jong en opnieuw Babel. Daarna nam Borussia het heft weer stevig in handen en verzuimden Robert Lewandowski (te wild geschoten) en Marco Reus (gestuit door Vermeer) te scoren.

Na een uurtje leek Ajax te bezwijken. Een actie van Ricardo van Rhijn op Mario Götze werd (zwaar) bestraft met een penalty; die werd door Mats Hummels zo slecht ingeschoten dat Vermeer simpel redding kon brengen.

In het vervolg bleef Borussia de Ajax-defensie onder druk houden, maar die leek met veel kunst- en vliegwerk stand te houden. Tot vlak voor tijd; Eriksen timede verkeerd, Lewandowski rukte zich los van Toby Alderweireld en het was 1-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl