NOS NieuwsAangepast

Romney opnieuw in verlegenheid

De Palestijnen zijn er alleen op uit om Israël te vernietigen en ze zijn niet geïnteresseerd in vrede. Dat zegt de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney in een uitgelekte video.

De beelden zijn openbaar gemaakt door het linkse tijdschrift Mother Jones. Ze zijn heimelijk opgenomen tijdens een bijeenkomst met donateurs in Boca Raton in de Amerikaanse staat Florida.

Gisteren bracht Mother Jones al een deel van het filmpje naar buiten. Daarin zei Romney dat mensen die op de Democraten stemmen "'slachtoffers zijn, geen belasting betalen en volkomen afhankelijk zijn van de overheid".

'Domste idee ter wereld'

In de nieuwe beelden zegt Romney dat het geen zin heeft om te onderhandelen over vrede in het Midden-Oosten. "Het zou het domste idee ter wereld zijn om druk op Israël uit te oefenen om concessies te doen in ruil voor vrede."

Na de eerste onthulling kwam Romney met een verklaring. Daarin zei hij dat hij staat voor wat hij heeft gezegd, maar dat hij zijn kritiek op Democratische kiezers eleganter had moeten formuleren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl