Kamp en Bos informateurs

Henk Kamp (l) en Wouter Bos worden informateurs»
Henk Kamp (l) en Wouter Bos worden informateurs NOS

Minister Henk Kamp (VVD) en oud-minister Wouter Bos (PvdA) worden informateur. Ze gaan proberen een kabinet van VVD en PvdA te vormen.

Kamp werkte de afgelopen dagen al als verkenner, om de mogelijkheden voor een nieuw kabinet te onderzoeken. Hij heeft zojuist zijn eindverslag (.pdf) aangeboden aan Kamervoorzitter Verbeet.

Hij adviseert de Tweede Kamer twee informateurs aan te wijzen: één van VVD-huize en één van PvdA-huize. In zijn verslag geeft Kamp aan dat hij en Bos daarvoor beschikbaar zijn.

Vicepremier

Bos is oud-partijleider van de PvdA en oud-minister van Financiën en vicepremier. Hij werkt op dit moment voor adviesbureau KPMG.

Donderdag debatteert de nieuwe Tweede Kamer over het formatieproces.

Deel deze pagina

Video

Verkenner Kamp presenteert eindverslag

Verkenner Kamp presenteert zijn eindverslag aan Kamervoorzitter Verbeet. Hij geeft geen toelichting. In zijn verslag stelt hij voor... om samen met Wouter Bos informateur te worden van een VVD-PvdA-kabinet.

Video en Audio

  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 8974 keer afgespeeld
  • » Iedereen is 1 in Rotterdam Video In Rotterdam hebben zo'n tweehonderd mensen meegelopen in een tocht voor de eenheid. Ze willen...30 okt 2014, 412 keer afgespeeld
  • » OM eist 20 jaar cel voor vergiftigen van echtgenoten Video De vrouw ontving na de dood van beide mannen ook geld uit hun levensverzekering.30 okt 2014, 412 keer afgespeeld

Meer video en audio