NOS NieuwsAangepast

Miljoenennota voor het eerst als app

De Rijksbegroting is voor het eerst ook als app voor tablets beschikbaar. Gebruikers kunnen de miljoenennota downloaden en de stukken doorzoeken op thema's die zij interessant vinden.

Minister De Jager zette de Rijksbegroting om 15.15 uur zelf online met zijn tablet. Het apparaat was gehuld in een donkerbruine hoes met daarop de tekst 'derde dinsdag in september'. Die woorden staan ook op het houten koffertje, waarmee de minister sinds jaar en dag de papieren versie van de miljoenennota naar de Tweede Kamer brengt.

Gouden Koets

De Prinsjesdag app verscheen al vorige week, maar de miljoenennota werd pas vandaag beschikbaar. Behalve alle begrotingsstukken krijgen gebruikers ook informatie over de rijtoer van de Gouden Koets. Ook zijn foto's en video's beschikbaar.

De app is alleen beschikbaar voor tablets met een scherm groter dan 7 inch. De toepassing werkt niet op mobiele telefoons.

Effect op u

Als u wilt weten welke gevolgen de maatregelen uit de miljoenennota voor u hebben, kunt u terecht op de website van het ministerie van Financiën. Daar worden in veertien categorieën alle maatregelen van de regering opgesomd en toegelicht. Het is ook mogelijk om een selectie van de maatregelen te kopiëren naar de eigen website.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl