NOS NieuwsAangepast

Deken wil schorsing Moszkowicz

De deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten wil dat advocaat Bram Moszkowicz een jaar wordt geschorst. Daarvan zou een half jaar voorwaardelijk moeten zijn. Dat betekent dat Moszkowicz zijn beroep een half jaar niet zou mogen uitoefenen.

Volgens deken Germ Kemper is Moszkowicz "ongeschikt voor het vak van advocaat", omdat hij stelselmatig "lak heeft" aan zijn cliënten en aan de regels van de beroepsgroep.

Contant geld

De tuchtzaak tegen Moszkowicz is deels achter gesloten deuren gevoerd. De Orde van Advocaten zegt dat de strafpleiter regelmatig grote sommen contant geld als betaling heeft aangenomen, zonder dat aan de Orde te melden. Dat zou bij bedragen van meer dan 15.000 euro wel moeten.

Ook zou Moszkowicz niet meewerken aan onderzoeken van de Orde en zou zijn boekhouding niet in orde zijn. Zo zouden er al jaren geen jaarrekeningen meer ingediend zijn.

Eis 'te zwaar'

De advocaat van Moszkowicz erkent dat er dingen beter kunnen op het kantoor, maar vindt de eis "veel te zwaar". Volgens hem kan Moszkowicz zijn leven niet beteren als hij een half jaar niet mag werken.

Moszkowicz was niet zelf aanwezig bij de behandeling van zijn zaak. Hij vindt dat zijn ambtsgeheim is geschonden, omdat er vertrouwelijke informatie van zijn cliënten in de dossiers terecht is gekomen. Moszkowicz' advocaat zegt dat die informatie onleesbaar gemaakt had moeten worden.

Geen afspraken

Bij de tuchtzaak waren ook een aantal oud-cliënten van Moszkowicz aanwezig. Die zeiden dat ze zich door Moszkowicz bedrogen voelden. Zo vroeg hij volgens hen enorme honoraria, terwijl hij de cliënten liet verdedigen door een medewerker. Ook zouden er geen schriftelijke afspraken zijn gemaakt tussen Moszkowicz en zijn cliënten en werd er niet gereageerd op klachten.

De uitspraak volgt op 30 oktober.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl