NOS WielrennenAangepast

Saxo Bank haalt Kreuziger

Roman Kreuziger rijdt de komende drie jaar voor Saxo Bank. De 26-jarige Tsjech is na Matti Breschel, Nicholas Roche en Daniele Bennati de vierde grote aankoop van de ploeg van Bjarne Riis.

Kreuziger was in 2008 de beste in de Ronde van Zwitserland, won in 2009 de Ronde van Romandië, eindigde twee keer in de toptien van de Tour de France en won in 2012 nog een etappe in de Giro d'Italia.

Bij Saxo wordt de huidige Astana-coureur ploeggenoot van onder anderen Alberto Contador.

"Sterke knecht Alberto"

"Ik geloof dat hij een hele sterke knecht voor Alberto kan zijn in sommige races, maar hij krijgt zeker ook kansen om voor eigen succes te gaan", stelt Riis.

Kreuziger neemt ook 189 waardevolle WorldTour-punten mee naar de Deense formatie, die de punten hard nodig heeft. De UCI-reglementen schrijven voor dat de punten die - de voor dopinggebruik geschorste - Contador haalt in 2012 niet meetellen voor Saxo Bank's WorldTour-licentie van 2013.

Dat zou inhouden dat Saxo Bank momenteel achttiende en laatste staat in die ranking. Uit protest tegen die regel stelt Riis Contador niet op in de WorldTour-koers in Peking, op 10 oktober 2012.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl