NOS NieuwsAangepast

Microsoft waarschuwt voor bug

Microsoft heeft gewaarschuwd voor een beveiligingsprobleem in de internetbrowser Explorer. Door een fout in het programma kunnen hackers de computer overnemen.

Het bedrijf biedt gebruikers van Explorer een gratis softwareprogramma aan dat het 'lek' dicht. Het programma moet eerst worden gedownload en geïnstalleerd en daarna handmatig worden ingesteld. Ook raadt Microsoft aan om de veiligheidsinstellingen van Windows aan te passen.

Ingewikkeld

Volgens veiligheidsexperts is dat allemaal veel te ingewikkeld en kunnen door het aanpassen van de veiligheidsinstellingen andere problemen ontstaan. Zo kunnen bepaalde programma's op de computer mogelijk niet meer gebruikt worden. Zij raden aan om tijdelijk even een andere internetbrowser te gebruiken, zoals Chrome, Firefox of Opera.

Het probleem komt voor in de versie 7, 8 en 9 van Internet Explorer en op computers die op XP, Vista en Windows 7 draaien.

Ondertussen werkt Microsoft aan een nieuwe versie van Internet Explorer waar de bug is uitgehaald. Die wordt binnen een week verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl