NOS NieuwsAangepast

CDA gaat nederlaag onderzoeken

Het CDA-bestuur gaat een partijcommissie benoemen die onderzoek moet doen naar de nederlaag bij de Tweede Kamerverkiezingen. Het partijbestuur heeft dat besloten op een besloten vergadering in Utrecht.

Volgende week wordt vastgesteld wie er in de commissie gaan zitten en wat de precieze opdracht wordt. Het CDA ging vorige week van 21 naar 13 zetels.

Partijbestuur

Bij de vorige verkiezingen, toen het CDA van 41 op 21 zetels kwam, stelde het partijbestuur ook een onderzoekscommissie in.

Die commissie onder leiding van de Limburgse commissaris van de koningin Léon Frissen stelde toen vast dat het CDA onder Jan Peter Balkenende alles ondergeschikt had gemaakt aan het streven naar rust en stabiliteit. Daardoor was vernieuwing achterwege gebleven en was het CDA-profiel onduidelijk en grijs gebleven.

Unaniem Buma

Volgens CDA-voorzitter Ruth Peetoom staat het bestuur unaniem achter partijleider Buma en bepaalt hij de koers in de kabinetsformatie.

Een aantal CDA'ers wil dat hun partij nu al laat weten niet in een nieuw kabinet plaats te nemen, maar dat standpunt is niet overgenomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl