NOS NieuwsAangepast

Dikke man wil uitstel executie

Een terdoodveroordeelde in de Amerikaanse staat Ohio heeft om uitstel van executie gevraagd omdat hij te zwaar zou zijn om terechtgesteld te kunnen worden. De man, die 218 kilo weegt, is bang dat zijn overgewicht leidt tot een pijnlijke en langzame dood.

De veroordeelde Ronald Post denkt dat de beulen geen geschikte ader zullen vinden voor de dodelijke injectie. Daardoor bestaat de kans dat Post "ernstige lichamelijke en psychische pijn zal lijden", schrijven zijn advocaten. Post is bovendien bang dat het bed in de executiekamer geen stand houdt.

Afvallen

De advocaten van Post zeggen dat hun cliënt heeft geprobeerd om af te vallen, maar knie- en rugklachten zouden dat onmogelijk hebben gemaakt.

De executie van de 53-jarige Post staat gepland voor 16 januari. Het is nog niet bekend wanneer de rechter over het verzoek tot uitstel beslist.

Injectie

Post is niet de eerste terdoodveroordeelde die zijn executie aanvecht omdat hij te zwaar zou zijn. In 2008 probeerde een man van 121 kilo ook om de dodelijke injectie te ontlopen, maar de rechter verwierp zijn bezwaren.

Een jaar eerder werd in Ohio een man geëxecuteerd van 120 kilo. Gevangenispersoneel had twee uur nodig om een geschikte ader voor de injectie te vinden. Een woordvoerster van de gevangenis gaf toen toe dat dat met gewicht van de man te maken had.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl