NOS NieuwsAangepast

Annecy: politie houdt alles open

De Franse politie houdt rekening met alle scenario's die hebben kunnen leiden tot de moordpartij bij het Meer van Annecy in de Alpen, waarbij drie leden van een Brits-Iraakse familie en een fietser werden doodgeschoten.

Het is volgens de politie niet ondenkbaar dat juist de fietser het doelwit was van de dader of daders. De man, Sylvain Mollier (45), werkte in de nucleaire industrie.

Crematie verboden

De politie verbood de crematie van het lichaam van Mollier, om als het nodig is het stoffelijk overschot later nog te kunnen onderzoeken. Mollier is afgelopen zaterdag in stilte begraven, tegen de wens van zijn familie in, die hem wilde cremeren.

Mollier woonde in het dorpje Ugine, niet ver van Chevaline, waar de schietpartij plaatsvond. De vader van drie kinderen had een uitstekende reputatie, "maar wie zegt dat hij geen dubbelleven leidde", zegt de Franse politie in The Daily Mail.

Doorzeefd

De fietser werd bij de schietpartij geraakt door vijf kogels, waarvan twee in zijn hoofd. Even verderop was de auto van de Brits-Iraakse familie doorzeefd met kogels.

Tot nu toe werd gedacht dat Mollier toevallig voorbijreed op het moment van de schietpartij. Het onderzoek richtte zich vooral op de familieleden van het omgekomen gezin.

Streng beveiligd

In Groot-Brittannië is het huis van de familie in Claygate doorzocht en zijn mensen in de omgeving van de familie door de politie verhoord.

De vader, de moeder en haar moeder kwamen bij de schietpartij om het leven, hun dochter van 7 werd bijna doodgeslagen en hun dochter van 5 overleefde door zich onder de lijken van haar ouders te verbergen.

De meisjes zijn inmiddels terug in Groot-Brittannië. Ze worden streng beveiligd, uit vrees dat de verantwoordelijke(n) voor de aanslag hun iets willen aandoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl