NOS NieuwsAangepast

Drama gierput om redden hond

omkwam

Niet alleen Nevin, maar ook zijn broer Graham en zijn vader Noel kwamen bij de reddingsactie om het leven.

Boerderij

Het drama voltrok zich zaterdagavond op de boerderij van de familie Spence bij Hillsborough, ten zuiden van Belfast. Tot nu toe was onbekend hoe het kwam dat het drietal in de put was beland, maar nu blijkt dat vader Noel (52) hun hond in de put had zien vallen en hem eruit probeerde te halen.

Of hij toen in de put is gevallen of dat hij er ingeklommen is, is niet duidelijk. In ieder geval zijn Nevin, Graham (30) en hun 28-jarige zus Emma de gierput ingegaan om hun vader te helpen.

Mestgassen

De drie mannen zijn overleden doordat ze gevaarlijke mestgassen hebben ingeademd, zoals waterstofsulfide. Emma is in een ziekenhuis opgenomen maar haar toestand is inmiddels stabiel.

De familie liet gisteren in een verklaring weten dat de drie mannen een zeer sterke band hadden. "Die liefde voor elkaar blijkt wel uit hun laatste momenten waarin ze hebben geprobeerd elkaar te redden."

Nationale rugbyteam

Nevin stond te boek als een groot rugbytalent. Hij speelde voor Ulster in een van de grootste rugbycompetities in Europa en werd uitgeroepen tot 'beste jonge speler van het jaar'. Kort geleden kwam hij voor de eerste keer uit voor het nationale rugbyteam, maar hij werkte ook nog op de boerderij van zijn familie.

In Groot-Brittannië, waar rugby zeer populair is, is de dood van Nevin en zijn familie groot nieuws. Beroemdheden reageren op het drama.

De Noord-Ierse topgolfer Rory McIlroy schreef in een bericht : "Ik heb zojuist het tragische nieuws over Nevin Spence en zijn familie gehoord. Eens te meer maakt dat duidelijk dat je elke minuut op deze aarde koesteren".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl