NOS NieuwsAangepast

Protest tegen film breidt zich uit

In steeds meer landen in de islamitische wereld zijn gewelddadige protesten tegen de omstreden Amerikaanse anti-islamfilm. Bij een protest in het noordwesten van Pakistan is zeker één betoger omgekomen. Gisteren kwam in dezelfde regio ook een betoger om het leven.

Betogers in Pakistan stichtten brand bij een gebouw van de media, naar verluidt omdat ze vonden dat hun demonstratie onvoldoende aandacht kreeg. Ook een regeringsgebouw werd in brand gestoken. Toen de politie ingreep, volgde een schotenwisseling, waarbij zeker één dode viel.

Kabul

Ook in de Afghaanse hoofdstad Kabul liep een protest tegen de film uit de hand. Betogers losten schoten en politieauto's werden in brand gestoken. Een Amerikaanse legerbasis werd bekogeld met stenen.

Aan het protest in Kabul deden zo'n 800 mensen mee. Er werden leuzen geroepen als "Dood aan Amerika!" en "Dood aan de mensen die de profeet beledigen!".

Molotovcocktails

In de Filipijnse stad Marawi waren zo'n 3000 mensen op de been. Bij het protest werden Amerikaanse en Israëlische vlaggen verbrand.

In de Indonesische hoofdstad Jakarta gooiden woedende moslims stenen en molotovcocktails naar het gebouw van de Amerikaanse ambassade. De politie gebruikte traangas om de menigte uiteen te drijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl