NOS NieuwsAangepast

Nieuwe zoekactie Jolanda Meijer

De Groningse politie zoekt vandaag op twee boerderijen bij Winsum naar het lichaam van de in 1998 verdwenen prostituee Jolanda Meijer. Dat zou daar mogelijk in een gierkelder liggen.

De 34-jarige Meijer was drugsverslaafd en werkte als prostituee op de tippelzone in Groningen. Ze verdween op 7 februari 1998. Sindsdien is op verschillende plaatsen in Groningen naar haar gezocht, maar dat heeft nooit iets opgeleverd.

Geen verdachten

In 2005 kreeg het coldcaseteam een tip dat Meijer in een gierkelder in Winsum zou liggen, maar de informatie was toen te summier om er iets mee te doen. Recent is nieuwe informatie binnengekomen en daardoor is er volgens de politie en het Openbaar Ministerie genoeg aanleiding om de tip alsnog te onderzoeken.

Er wordt in twee gierputten gekeken. In de ene put zit water en mest en in de andere water en puin. Het water is uit beide putten al weggepompt, maar er is nog niets gevonden.

Er zijn geen verdachten in de zaak. De oud-bewoner van de boerderij aan de Winsumerstraatweg ontving zeer regelmatig prostituees, bevestigt de politie. Jolanda Meijer was één van hen, maar de man is nog geen verdachte. Volgens RTV Noord is de oud-bewoner nu 68 en woont hij in Emmen.

De huidige bewoners van de twee boerderijen zijn er ver na 1998 komen wonen, benadrukt de politie. Zij hebben dus niets met de verdwijning van Meijer te maken.

Speciaal team

Een speciaal team van de mobiele eenheid, het KLPD, milieuspecialisten van de politie en het Nederlands Forensisch Instituut helpen mee met het onderzoek. Het zoeken kan twee dagen duren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl