Kiesraad komt met officiële uitslag

De Kiesraad maakt vanmiddag de definitieve uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen bekend»
De Kiesraad maakt vanmiddag de definitieve uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen bekend ANP

De Kiesraad stelt vanmiddag de definitieve uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen vast. Dan wordt onder meer duidelijk hoeveel stemmen de partijen precies hebben gekregen.

Ook wordt bekend hoeveel stemmen op de afzonderlijke kandidaten zijn uitgebracht en welke kandidaten met voorkeurstemmen in de nieuwe Tweede Kamer zijn gekozen.

Zetelverdeling

Ook wordt de definitieve verdeling van de restzetels vastgesteld. Donderdag bleek na een herberekening van de restzetels binnen de lijstverbinding van PvdA, SP en GroenLinks dat de PvdA zou uitkomen op 38 zetels en GroenLinks op 4 zetels.

Vanmiddag om 16.00 uur maakt de Kiesraad bekend of dat inderdaad zo is. Aanvankelijk kon de PvdA rekenen op 39 zetels en GroenLinks op 3.

Kamerdebat

Woensdag neemt de oude Tweede Kamer afscheid. Donderdag worden de nieuwe leden beëdigd en komt de nieuwe Tweede Kamer voor het eerst in vergadering bijeen.

Het eerste debat gaat over de verkiezingsuitslag en over de formatie van het nieuwe kabinet. Uitgangspunt is het verslag van verkenner Henk Kamp.

Deel deze pagina

Video

Vandaag definitieve uitslag verkiezingen

De Kiesraad komt vanmiddag met de definitieve uitslag van de Tweede Kamer-verkiezingen. Dan wordt ook duidelijk hoeveel stemmen de... partijen precies hebben gekregen.

Audio

  • Spannende dag voor kandidaat-Kamerleden Het wordt een spannende dag voor sommige kandidaat-Kamerleden. Komen ze wel of niet in de Tweede Kamer? Die duidelijkheid komt... vandaag als de Kiesraad de officiële uitslag bekendmaakt van de verkiezingen. Een van die kandidaat-kamerleden is Joost Taverne, de nummer 44 op de VVD-lijst.

Video en Audio

Meer video en audio