Doden lesvliegtuigje geborgen

In Arizona zijn de lichamen geborgen van de drie inzittenden van het verongelukte lesvliegtuigje, dat werd gehuurd door de KLM Flight Academy. Hulpverleners wisten rond het middaguur plaatselijke tijd de plek van het ongeluk te bereiken.

Het vliegtuigje verdween donderdag van de radar. Aan boord waren twee Nederlanders: een 19-jarige piloot in opleiding en een 68-jarige instructeur. Ook vloog een 25-jarige Amerikaanse veiligheidsfunctionaris mee.

Het wrak van het toestel werd gisteren vanuit een helikopter gespot in de Amerikaanse wildernis. Vanwege het onbegaanbare terrein kon er niet worden geland op de plek van het ongeluk. Reddingswerkers trokken daarop te voet naar het wrak.

Identificatie

De lichamen zullen nu officieel worden geïdentificeerd. Daarvoor zijn familieleden uit Nederland overgevlogen. Het is nog niet bekend wanneer de lichamen zullen worden teruggevlogen.

Volgens de Federal Aviation Administration is het toestel tegen een rots gevlogen. Waardoor dat kon gebeuren, is nog niet bekend: bij het opstijgen was het weer goed.

Bijeenkomst

Morgen is er op vliegveld Eelde een bijeenkomst voor de studenten en instructeurs van de KLM Flight Academy, waar het jongste slachtoffer zijn opleiding volgde. Daar worden zo'n zestig mensen verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl