Rutte en Samsom weer naar Kamp

Samsom: "De verschillen tussen de PvdA en de VVD er zijn om te overbruggen."»
Samsom: "De verschillen tussen de PvdA en de VVD er zijn om te overbruggen." ANP

Verkenner Henk Kamp ontvangt maandag PvdA-leider Samsom en VVD-voorman Rutte. In de ochtend ontvangt Kamp eerst Samsom en daarna Rutte.

Kamp spreekt de twee vanwege zijn opdracht van de Tweede Kamer om de mogelijkheden voor een nieuw kabinet te verkennen. Over Kamps verdere programma is niets bekendgemaakt.

Vrijdag begon de VVD-politicus met zijn werk. Hij sprak met alle fractieleiders. Duidelijk werd dat het merendeel van de adviezen in de richting gaat van een poging om een kabinet met VVD en PvdA te formeren.

Winnaars

De VVD en PvdA kwamen als grote winnaars uit de bus bij de verkiezingen van woensdag. Doordat ze respectievelijk 41 en 38 zetels in de Tweede Kamer kregen, hebben ze samen een meerderheid. In de Eerste Kamer ontbreekt die echter.

Deel deze pagina

Video

Kamp ontvangt Rutte en Samsom

Verkenner Henk Kamp ontvangt maandag PvdA-leider Samsom en VVD-voorman Rutte. Kamp spreekt de twee over de mogelijkheden om een... nieuw kabinet te vormen.

Audio

  • Samsom: Kamp wil voortgang Verkenner Henk Kamp is begonnen met zijn tweede ronde van gesprekken. Vorige week heeft hij alle fractievoorzitters gesproken.... Vandaag staan er twee gesprekken gepland, met PvdA-leider Samsom en Rutte namens de VVD. Politiek verslaggever Margreeth Boer ving Samsom op, toen hij aankwam op het Binnenhof.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 5648 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 7022 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5780 keer afgespeeld

Meer video en audio