NOS WielrennenAangepast

WK-goud Omega Pharma - Quick-Step

Omega Pharma - Quick-Step heeft beslag gelegd op de eerste wereldtitel voor commerciële ploegen.

De Belgische equipe, met onder anderen Niki Terpstra in de gelederen, bleef in Valkenburg in de 53,2 kilometer lange tijdrit het Amerikaanse BMC drie seconden voor.

Het Australische Orica-GreenEdge pakte met Sebastian Langeveld en Jens Mouris brons op 47 seconden van de gouden ploeg, die de tijdrit met een gemiddelde snelheid van 50,5 kilometer per uur aflegde.

Rabobank viel na een voortvarend begin terug en moest genoegen nemen met de vijfde plaats op 1.08,13. Vacansoleil-DCM eindigde op 1.48,21 als twaalfde, Argos-Shimano werd op 3.01,65 achttiende.

Geaccidenteerd

Op het geaccidenteerde parcours met de Lange Raarberg (4,5%), de Bergseweg (3,3%) en de Cauberg (5,8%) liet Omega Pharma-Quick Step bij alle meetpunten de snelste tijd noteren. Wel moest het na elf kilometer Rabobank naast zich dulden.

De Rabo's hielden de schade na 21 kilometer nog beperkt tot 8,46 seconden, maar na het afhaken van Wilco Kelderman was de marge na 38 kilometer al gegroeid tot 44,72. Tenslotte kon Rick Flens op de Cauberg het door Stef Clement hoog gehouden tempo niet meer volgen en werd de ploeg tot een viertal gereduceerd.

"Kicken"

Omega Pharma-Quick Step haalde als een van de weinige teams compleet de meet. "Het ging zo super. We reden een prachtig tempo en gingen nooit kapot. Het is kicken om met zo'n groep hier rond te rijden", jubelde Terpstra, die onder meer gezelschap had van de Belg Tom Boonen en de Duitse wereldkampioen tijdrijden Tony Martin.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl