Goud Specialized, brons AA Drink

Specialized met Ellen van Dijk (tweede van rechts)»
Specialized met Ellen van Dijk (tweede van rechts) AFP

Team Specialized Lululemon heeft bij de WK wielrennen in Limburg de ploegentijdrit voor vrouwen gewonnen.

De als torenhoge favoriet gestarte Duitse ploeg, met onze landgenote Ellen van Dijk, had voor de 34,2 kilometer lange tijdrit tussen Sittard en Valkenburg 56.31,55 nodig.

De Australische formatie Orica, waarvoor de Nederlandse Loes Gunnewijk uitkomt, werd tweede op 24,19 en het Nederlandse AA Drink derde op 1.59,32.

Rabobank, met Marianne Vos in de gelederen, kampte met pech onderweg. Al bij de start moest Pauline Ferrand-Prevot van fiets wisselen. En nog in de eerste helft van de race kwamen de Française en Iris Slappendel ten val, waardoor het zestal werd gereduceerd tot een kwartet. Rabo belandde uiteindelijk net naast het podium.

Sleutelbeenbreuk

Slappendal bleek aan haar duikeling een gebroken sleutelbeen over te hebben gehouden en moet de WK verder missen. Ze zal in de wegwedstrijd vervangen worden door Lucinda Brand.

Alle prijswinnaressen - en dus ook Van Dijk, Gunnewijk en de AA Drink-rensters Kirsten Wild, Lucinda Brand en Chantal Blaak - kregen bij de huldiging het eremetaal overhandigd door Eddy Merckx.

Van Dijk: "Erg leuk"

"Erg leuk om als eerste team wereldkampioen te worden op een nieuw onderdeel. En nog mooier als dat gebeurt in je eigen land", toonde Van Dijk zich gelukkig met haar medaille.

Op basis van de eerder verreden tijdritten in het seizoen stond haar ploeg op alle prognoselijstjes stijf bovenaan. "Dat was ook wel logisch, want we wonnen die races allemaal. Alleen werden de onderlinge verschillen wel steeds iets kleiner. Met andere woorden: we moesten wel gefocust blijven."

Deel deze pagina

Video Samenvatting

WK 2012: goud Van Dijk, pech Rabobank

Samenvatting van de ploegentijdrit voor vrouwen bij de WK wielrennen in Limburg, waar Team Specialized Lululemon (met Ellen van... Dijk in de gelederen) de sterkste was.

Video Reacties

De reactie van Ellen van Dijk van Team Specialized Lululemon na het winnen van het WK-goud op de... ploegentijdrit voor vrouwen in Limburg.

 • Van Dijk: "Heel gaaf om waar te maken"

  De reactie van Ellen van Dijk van Team Specialized Lululemon na het winnen van het WK-goud op de... ploegentijdrit voor vrouwen in Limburg.

 • Vos: "Te veel pech in begin"

  De reactie van Marianne Vos van Rabobank na de mislukte ploegentijdrit voor vrouwen bij de WK wielrennen in... Limburg.

 • Gunnewijk: "Zilver was maximale"

  De reactie van Loes Gunnewijk van Orica - GreenEdge na het behalen van WK-zilver op de ploegentijdrit voor... vrouwen in Limburg.

 • Wild: "Had getekend voor brons"

  Reactie van Kirsten Wild van de AA Drink-ploeg na het behalen van brons op de ploegentijdrit op de WK... wielrennen in Limburg.

Video en Audio

 • » Pence slaat Giants op voorsprong Video De samenvatting van de eerste wedstrijd in de World Series. San Francisco Giants heeft het eerste...22 okt 2014, 1480 keer afgespeeld
 • » CL: Bate Borisov - Sjachtar Donetsk Video De samenvatting van de Champions League-wedstrijd Bate Borisov en Sjachtar Donetsk in het seizoen...21 okt 2014, 10680 keer afgespeeld
 • » CL: Chelsea - Maribor Video De samenvatting van de Champions League-wedstrijd Chelsea en Maribor in het seizoen 2014/2015.21 okt 2014, 11884 keer afgespeeld

Meer video en audio