NOS NieuwsAangepast

Lesvliegtuig terecht: drie doden

Het lesvliegtuig van de KLM Flight Academy dat werd vermist in Amerika is gevonden. Volgens de Federal Aviation Administration (FAA) is het toestel tegen een rots gevlogen.

Reddingwerkers hebben bij het toestel drie lichamen zien liggen. De KLM Flight Academy gaat ervan uit dat het gaat om de drie inzittenden van het lesvliegtuig.

Ruig gebied

Het toestel ligt in het Tonto National Forest, niet ver van de plek waar het toestel was opgestegen. De reddingshelikopter kan niet landen, omdat het wrak in zeer ruig gebied ligt. Reddingswerkers proberen nu op een andere manier bij het toestel te komen.

De politie in Arizona zegt dat pas 100 procent zeker is dat het om het lestoestel gaat als ze het wrak hebben bereikt. De vliegschool zegt echter dat de zaak is opgelost. Het crisiscentrum op Groningen Airport Eelde wordt gesloten.

Verdwijning

Het toestel van de 19-jarige piloot in opleiding verdween donderdag tijdens een examenvlucht nabij de stad Phoenix.

Het is nog niet bekend waardoor het is neergestort. Bij het opstijgen was het weer goed. Ook is er geen noodsignaal uitgezonden.

Het toestel was gehuurd door de KLM Flight Academy. Een deel van de pilotenopleiding vindt in Arizona plaats. Aan boord van het toestel zaten twee Nederlanders en een Amerikaan.

De familie van de omgekomen Nederlanders is in Amerika.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl