NOS NieuwsAangepast

'Maker' anti-islamfilm ondervraagd

De vermoedelijke maker van de omstreden anti-islamfilm 'Innocence of Muslims' is vandaag ondervraagd door de politie. Filmmaker Nakoula Basseley Nakoula zou mogelijk de voorwaarden van zijn voorwaardelijke invrijheidsstelling hebben geschonden met de productie van de film.

Nakoula staat nog onder toezicht van de politie nadat hij in 2009 werd veroordeeld voor bankfraude. In zijn proeftijd was het hem verboden om met computers te werken of op het internet te surfen zonder toestemming van justitie.

De 55-jarige Nakoula wordt gezien als de man achter de film die in veel moslimlanden heeft geleid tot hevige protesten. Hij ging volgens de politie van Los Angeles vrijwillig mee naar het politiebureau. Hij had zijn gezicht afgeschermd met een doek.

Koptische christen

Na het politieverhoor kon Nakoula weer naar huis. "Hij staat niet onder arrest, hij wordt niet vastgehouden", was het enige dat de politie kwijt wilde over het verhoor.

Nakoula noemt zichzelf een koptische christen. Onder de naam Sam Bacile zou hij het script voor de omstreden film hebben geschreven en hem vervolgens hebben gedraaid. Een trailer van de film is te vinden op YouTube.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl