NOS NieuwsAangepast

Tankstations weer open na protest

Tientallen tankstations van Shell die vanochtend door Greenpeace werden stilgelegd, zijn weer open. Dat zegt een woordvoerder van Shell. Volgens het bedrijf zijn de meeste sloten die actievoerders op de vulpistolen hadden vastgemaakt door de brandweer weggehaald.

De acties van Greenpeace zijn een protest tegen de olieboringen van Shell in het Noordpoolgebied. Een onbekend aantal activisten is door de politie opgepakt.

Volgens Greenpeace zijn er bij ruim 70 tankstations sloten geplaatst en is de actie nog niet voorbij. Groepjes actievoerders rijden sinds vanochtend vroeg door het land langs tankstations van Shell. Daar hangen ze sloten aan de benzine- en dieselpompen.

Weinig begrip

Shell heeft weinig begrip voor het protest. "We begrijpen dat mensen hun mening willen uiten. Maar de manier waarop, daar zijn we het niet mee eens", zegt een woordvoerder.

Automobilisten reageren wisselend op de protestactie. "Sommige mensen zijn heel kwaad omdat ze niet kunnen tanken in de ochtendspits. Gelukkig is er altijd om de hoek nog wel een ander tankstation", zegt Greenpeace.

Shell begon afgelopen weekend ten noorden van Alaska met een proefboring en heeft twee boorschepen in het gebied.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl