NOS NieuwsAangepast

Italië leent goedkoper

Italië kon vandaag goedkoper geld lenen. Voor een staatslening van drie jaar, moet het land 2,75 procent rente betalen. En dat is een stuk minder dan twee maanden geleden. Toen moest ItaIië voor een vergelijkbare lening nog 4,65 procent neertellen.

Het is een teken dat er bij investeerders meer vertrouwen is dat Italië zijn schuldenproblemen kan oplossen. Omdat beleggers denken dat ze nu minder risico lopen wanneer ze aan de Italiaanse staat lenen, vragen ze een lagere rente aan de regering.

De rust op de obligatiemarkt lijkt weer te zijn teruggekeerd, omdat de Europese Centrale Bank vorige week beloofde weer staatsleningen op te kopen van probleemlanden zoals Italië en Spanje. Dat gaf investeerders het gevoel dat de ECB ook echt ingrijpt als het misgaat.

En ook gisteren was een belangrijke dag. Rechters van het Duitse Constitutionele Hof bepaalden toen dat Duitsland mag meedoen met het permanente ESM-noodfonds. Ook dat heeft vertrouwen gewekt en de rentes voor Spanje en Italië doen dalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl