Indonesië wil censuur anti-islamfilm

De Indonesische regering wil dat YouTube voorkomt dat de bevolking de anti-islamfilm 'Innocence of Muslims' online kan bekijken. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie van Informatie tegen het Franse persbureau AFP.

"We praten met het management van YouTube en we verwachten dat het bedrijf akkoord gaat met de blokkade", zegt hij. "We overleggen ook met de internetproviders om toegang tot de film te blokkeren." YouTube heeft nog niet op het verzoek van Indonesië gereageerd.

Slaven

Indonesië is niet het eerste moslimland dat wil voorkomen dat burgers de film zien. Eerder deze week legde Afghanistan in het hele land YouTube plat, omdat daar delen van de film te zien zijn. De film wordt ook in Libië en in Egypte geblokkeerd en in Pakistan heeft de regering de film sterk veroordeeld. Google, de eigenaar van YouTube, heeft laten weten de film niet offline te halen.

In de Amerikaanse B-film 'Innocence of Muslims' zegt de profeet Mohammed tegen zijn volgelingen dat ze mannen mogen vermoorden, vrouwen gevangen mogen nemen en kinderen als slaven mogen verkopen als dat nodig is om gebieden te veroveren en de islam te verspreiden. Ook heeft de profeet seks met meerdere vrouwen.

De reden voor de ophef is onder meer dat het in de islam verboden is om Mohammed af te beelden. Ook de oorlogszuchtige taal die de hoofdrolspeler uitslaat, is verkeerd gevallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl