NOS WielrennenAangepast

Blijlevens, Elijzen ploegleider Rabobank

Jeroen Blijlevens en Michiel Elijzen worden ploegleider bij de WorldTour- ploeg van Rabobank. Blijlevens komt over van de damesformatie van de Rabobank en Elijzen van Lotto.

Ploegleider Adri van Houwlingen moet vertrekken. Begin september werd al bekend dat Erik Breukink het veld moest ruimen vanwege een structuurwijziging. De Rabobank-wielerploeg gaat verder zonder technisch directeur.

Ploegleider Nico Verhoeven treedt in 2013 toe tot het managementteam van de Rabobank-ploeg. Hij vormt met Richard Plugge, Merijn Zeeman en Louis Delahaije het voltallige management. Harold Knebel staat daar als algemeen directeur nog boven.

"Volgende stap"

Knebel ligt zijn besluit toe: "We moeten de volgende stap maken. We hebben goed gekeken naar businessmodellen die bekend zijn in de wielersport of in andere sporten en besloten te breken met de structuur die we hadden."

Hij legt de reden voor de veranderingen niet bij het functioneren van Breukink en Van Houwelingen, maar bij de vernieuwde ambities. "Als je met een groep lang bij elkaar bent, kan je constateren dat de motivatie en dynamiek afneemt en moet je moderniseren. We willen met onze twee nieuwe ploegleiders verjongen."

Investeren in de sprint

Blijlevens is aangetrokken om de sprinttak van Rabobank meer expertise te geven. "We hebben veel geïnvesteerd in onze sprinttrein. We gaan binnenkort nieuwe renners presenteren, maar de organisatie en begeleiding van het sprinten kan nog verder worden vorm gegeven. Ik denk dat we daarbij aan Jeroen een hele goede hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl