NOS NieuwsAangepast

Ambassadeur VS Libië komt om

De Amerikaanse ambassadeur in Libië is bij een raketaanval in Benghazi om het leven gekomen, heeft een Libische regeringsfunctionaris gezegd. Bij de aanval kwamen ook drie andere Amerikaanse diplomaten om het leven. Een Amerikaanse bevestiging van het nieuws is er nog niet.

Volgens de lezing van de functionaris werden de Amerikaanse diplomaten onder vuur genomen toen ze per auto het consultaat wilden ontvluchten. Dat gebouw was in brand geschoten. Ook doet het bericht de ronde dat ambassadeur Chris Stevens naar het consulaat is gereden om mensen te ontzetten.

Aanhangers

Ook de Amerikaanse ambassade in de Egyptische hoofdstad Caïro werd gisteren aangevallen, naar aanleiding van het bericht dat een Israëlische cineast in Californië een film maakt waarin de profeet Mohammed belachelijk wordt gemaakt. De woede daarover zou ook de achtergrond zijn van de aanval in Benghazi in Libië.

Vannacht werd bekendgemaakt dat een Amerikaanse medewerker van het consulaat was omgekomen. Minister Clinton veroordeelde de aanval en riep de Libische regering op maatregelen te nemen om de Amerikanen te beschermen.

De Libische regering heeft verontschuldigingen aangeboden voor de aanval op de ambassade. De aanval is door sommigen toegeschreven aan aanhangers van de omgekomen kolonel Kadhafi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl