België morst punten tegen Kroatië

België heeft in de strijd om een WK-ticket zijn eerste punten verloren. In Brussel werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Kroatië.

België kende een dramatische start. In de zesde minuut strafte Ivan Perisic geklungel in de defensie af met een schot in de hoek. Pal voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via Guillaume Gillet, die een afgeslagen bal snoeihard binnenschoot. Na rust waren de Belgen beter, maar de winst zat er niet meer in.

In dezelfde groep haalde Servië op eigen veld uit tegen Wales (6-1). Eredivisie-spelers Filip Djuricic (sc Heerenveen), Dusan Tadic (FC Twente) en Miralem Sulejmani (Ajax) namen één treffer voor hun rekening.

Eerste zege Italië

Italië zorgde in groep B na het gelijkspel bij Bulgarije (2-2) voor zijn eerste overwinning in de kwalificatiereeks. In Modena pakte het elftal van Cesare Prandelli drie punten dankzij een 2-0 zege op Malta. Mattia Destro en een eigen doelpunt van Andrew Cohen bepaalden de eindstand.

Duitsland moeizaam langs Oostenrijk

In groep C won Duitsland op bezoek bij Oostenrijk met 2-1. Marco Reus scoorde na een mooie individuele actie en Mesut Özil schoot binnen vanaf de penaltystip. Na de rust deed Zlatko Junuzovic nog iets terug.

Zweden boekte een plichtmatige 2-0 overwinning op Kazachstan. Rasmus Elm en Marcus Berg waren trefzeker voor de Zweden.