Spanje en Frankrijk zegevieren

Spanje is de jacht op prolongatie van zijn wereldtitel begonnen met een nipte zege. In kwalificatiegroep I sloeg het bij Georgie in de slotfase toe: 0-1.

De thuisploeg hield 85 minuten kranig stand, al creëerde het zelf nauwelijks kansen.

Spanje kreeg wel mogelijkheden, maar Roberto Soldado (die de voorkeur kreeg boven Fernando Torres en David Villa) miste voor rust een grote kans.

In de 86ste minuut was het wel raak. Invaller Cesc Fábregas zette de aanval op en Soldado schoot binnen.

Fransen langs Wit-Rusland

Frankrijk deed zijn werk in het thuisduel met Wit-Rusland. Etienne Capoue (intikker) en Christophe Jallet (fraaie pegel via de onderkant van de lat) zetten de Fransen voor rust op 2-0.

Na de hervatting deed Anton Putsila (rebound na gemiste strafschop Sergej Kornilenko) iets terug voor de Wit-Russen. Franck Ribéry besliste het duel met een doeltreffende stift over doelman Sergej Veremko.

Portugezen nog foutloos

In groep F is Portugal na twee speelronden nog zonder puntenverlies. Na de zuinige 1-2 in Luxemburg, werd Azerbeidzjan in Braga met 3-0 verslagen. Silvestre Varela, Hélder Postiga en Bruno Alves namen in de tweede helft de treffers voor hun rekening.

De Portugezen delen de koppositie met Rusland, dat opvallend weinig moeite in en met Israël had (0-4). Aleksandr Kersjakov schreef twee doelpunten op zijn naam.