NOS NieuwsAangepast

Pentagon waarschuwt Navy SEAL

De Amerikaanse minister van Defensie, Leon Panetta, heeft felle kritiek op de oud-Navy SEAL die een boek schreef over de operatie tegen Osama bin Laden. Panetta zegt dat Matt Bissonnette, een commando die bij de operatie betrokken was, met zijn onthullingen toekomstige operaties en levens in gevaar brengt.

Panetta zegt in een interview met CBS News dat het Pentagon het boek nader bestudeert. Hij laat in het midden of er maatregelen volgen. "Ik denk dat we hem en het Amerikaanse volk duidelijk moeten maken dat we dit soort gedrag niet accepteren", aldus Panetta, zonder dat verder toe te lichten.

Doodschieten

In het boek, dat sinds deze week wordt verkocht, schrijft Bissonnette dat Bin Laden in het hoofd werd geschoten toen hij zijn hoofd buiten de deur van zijn slaapkamer stak. Eenmaal in de kamer vonden de Amerikanen de terreurleider zwaargewond in een plas bloed op de grond. De militairen schoten hem vervolgens dood.

De officiële lezing is dat Bin Laden pas werd beschoten toen hij zich in zijn slaapkamer had teruggetrokken. In de veronderstelling dat hij een wapen wilde pakken, werd hij later doodgeschoten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl