NOS NieuwsAangepast

ProRail onderzoekt Schipholtunnel

ProRail inspecteert vannacht de Schipholtunnel om na te gaan waarom daar zoveel brandmeldingen zijn. Vandaag was er tweemaal zo'n melding, waardoor het treinverkeer moest worden stilgelegd. In beide gevallen was het loos alarm.

Veiligheids- en onderhoudsmedewerkers van ProRail zullen proberen de oorzaak van het probleem te vinden. Ook de aannemer doet aan het onderzoek mee.

Het hele systeem van rook- en brandmeldingen, door zowel sensors als door machinisten en conducteurs, wordt onder de loep genomen. Mogelijk zijn de sensoren te gevoelig afgesteld.

Opwaaiend stof

De reizigersorganisatie Rover is de stremmingen in de Schipholtunnel meer dan beu. Een woordvoerder klaagt dat het zo niet langer kan. Hij zegt dat er bijna wekelijks wel iets aan de hand is in de tunnel.

Rover pleit voor betere rook- en brandmelders en wil ook dat de tunnel vaker wordt schoongemaakt. Machinisten en conducteurs zien opwaaiend stof soms voor rook aan en maken daar melding van. Het treinverkeer wordt stilgelegd als er een rook- of brandmelding is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl