Maanvis gevangen bij Ameland

De maanvis»
De maanvis Omrop Fryslan

Bij Ameland is een maanvis gevangen. De vis van 80 centimeter is opgevangen in een aquarium van het Natuurcentrum Ameland.

Een Amelander schepte de vis met een boodschappentas uit de Noordzee. Omdat hij vermoedde dat het een bijzondere vangst was, nam hij meteen contact op met het natuurcentrum.

De vis is gezond. Natuurcentrum Ameland maakt nu een voedselprogramma. Het centrum is van plan om de maanvis nog wel een tijdje te houden in het aquarium.

Gewond

De vondst van het dier is bijzonder. Maanvissen leven gewoonlijk in de warmere zones van bijvoorbeeld de Atlantische Oceaan. Soms worden in Nederland wel dode maanvissen aangetroffen.

De gevangen maanvis is een klein exemplaar. De vissen kunnen wel vier meter groot worden.

Twee jaar geleden spoelde een maanvis gewond aan op het strand bij Kijkduin in Den Haag. Na een week van herstel in Sealife in Scheveningen werd de vis, die Luna werd genoemd, weer uitgezet.

Deel deze pagina

Video

Maanvis gevangen op Ameland

De vis van 80 centimeter is opgevangen in een aquarium van het Natuurcentrum Ameland. Een Amelander schepte de vis met een... boodschappentas uit de Noordzee. De vondst van het dier is bijzonder.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 897 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen zich net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 79 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 287 keer afgespeeld

Meer video en audio